Rosegarden

Wim De Roos, Menselijke Oplossingen

Vertrouwen, bestaat dat nog?!

with 2 comments

goudjakhals-2

Ons hele leven is er op gebaseerd. De totale economie, de beurskoersen, de waarde van een kunstwerk, menselijke relaties. Elke relatie, klein of verstrekkend, begint blanco of vanuit wantrouwen. Een kind, een jong bedrijf of een natiestaat treedt de buitenwereld tegemoet zonder vooringenomenheid of angst. Bij de dieren en de natuur gaat het om eten of gegeten worden, zeiden we. De mens hoeft zich daar geen zorgen om te maken, dachten we. Inmiddels weten we beter, een hoop illusies en gehackte e-mailadressen later. Ooit zei een politieman in een televisieserie tegen zijn agenten aan het begin van een dienst: “Let’s be careful out there”. Een goed advies aan mensen met minstens vijf zintuigen waarvan er maar een paar goed ontwikkeld zijn. Gebruik ze allemaal, ook je natuurlijke gevoel voor angst. Kijk eerst de kat uit de boom, check je opties en stap er dan pas in. De tijd van naïviteit is voorbij. Vertrouwen begint met wantrouwen.

Written by wimderoos

25 oktober 2018 bij 3:13 pm

Geplaatst in Sub rosa

2 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

  1. Dus toch: eten of gegeten worden … Terug bij af? Beter dat er geen blind vertrouwen is. Dat maakt de mens toch afhankelijk en uitermate geschikt als manipuleerbaar slachtoffer. Je zegt het goed vind ik. Zelf nadenken, je eigen intuïtie vertrouwen. Mooi stuk Wim.

    Liesbeth Steur

    25 oktober 2018 at 3:20 pm

  2. hmmm…ben het voor het eerst niet eens met je. Wantrouwen leidt naar angst en passiviteit en dat schiet helemaal niet op.

    Martin cornelissen

    25 oktober 2018 at 3:32 pm


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: