Rosegarden

Wim De Roos, Menselijke Oplossingen

Alles is chemie

with 2 comments

liefde-chemie

We zouden wat meer kennis van chemische processen moeten hebben, dan snappen we onze eigen wereld beter. Het valt me steeds weer op dat allerlei lichamelijke en geestelijke functies op chemie gebaseerd zijn. Eten bereiden, genieten van eten en drinken, het gevoel gelukkig of vrolijk te zijn, de conditie van het lichaam, het proces van ouder worden. Boosheid, hardlopen, en zelfs de liefde zetten chemische processen in ons lichaam in gang. Alles blijkt elke keer te verklaren en te begrijpen als je weet welke stofjes erbij betrokken zijn. Wie een cake bakt van boter, suiker, ei en meel is bezig met het in gang zetten van een reactie, dat is chemie. Je kunt de smaak van anderen beïnvloeden als je weet hoe je vlees of vis moet bereiden, wat de functie van temperatuur is. Laten we beginnen om onze kinderen de praktische toepassing van scheikunde bij te brengen. Kennis maakt gelukkig, tenslotte.

Written by wimderoos

22 mei 2017 bij 4:17 pm

Geplaatst in Sub rosa

2 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Heb moeite met begrijpen in de frase “Alles blijkt elke keer te verklaren en te begrijpen” Verklaren OK (hoewel alles elke keer; veel dingen één keer) maar begrijpen. Wat begrijpen we dan? Waarom de reactie plaats vindt?

  Casper de Weerd

  22 mei 2017 at 6:01 pm

  • Dank voor je verhelderende vraag. Met verklaren bedoel ik de wetenschappelijke onderbouwing, bij scheikunde uitmondend in de formule, met begrijpen bedoel ik dat we het kunnen gebruiken omdat we het mechanisme vatten.

   Wim De Roos

   22 mei 2017 at 6:30 pm


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: