Rosegarden

Wim De Roos, Menselijke Oplossingen

Draai de boel eens om

with 6 comments

van der gangPositivo. Het klinkt als mafkees, dromer, niet van deze wereld. Maar het is een geuzennaam. Er zijn al genoeg klagers in de wereld. Er is veel ellende, voldoende om je elke dag druk over te maken. En dat doen sommige mensen, in ons land al gauw zo’n veertig procent als we de peilingen mogen geloven. Ze hebben weinig vertrouwen in de toekomst en vooral weinig geloof in eigen kunnen. Draai de zaken eens om. Stop met zeuren over alles wat mis gaat en over anderen. Neem initiatief, begin met experimenteren, doe eens een gokje. Een gezonde geest in een gezond lichaam, wat dacht je daar van? Beweeg, eet verse groenten en fruit, doe aan sport. Consumeer twintig procent minder, produceer eens wat meer. Verleg de balans. Wees de positivo, verras een ander. Begin met jezelf. Welkom bij de club!

Written by wimderoos

14 oktober 2013 bij 4:35 pm

Geplaatst in Sub rosa

6 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Helemaal mee eens Wim, daar ben ik vanaf mijn 50ste intensief mee bezig. Resultaat is dat ik mijn activiteiten voor 100% met heel veel plezier doe ondanks dat ik soms weken van 50 uur draai. Mijn voedsel inname is 180 graden gewijzigd. Minder maar gezonder en bewuster waardoor ik in omvang afgenomen ben met ruim 35 kilo. Mijn Astma is met de Noorderzon vertrokken. Wekelijks en maandelijks genieten veel mensen van mijn Tv programma’s, Outsider Art Exposities en van mijn eigen gedichten en Schilderijen. En hertrouwen op mijn 52ste was een schot in de roos !

  Bert Schoonhoven

  15 oktober 2013 at 6:49 am

  • Wat een mooie reactie, Bert. Zo’n levensverhaal is indringender dan ik kan verzinnen. Je bent dus het levende bewijs. Dank voor je reactie. Wil je de blog dan ook delen met jouw Facebook vrienden?!

   wimderoos

   15 oktober 2013 at 7:12 am

 2. Ik ben positief geboren. Dat is voor sommige mensen wel eens vermoeiend 🙂 Ik zie altijd het positieve in al is het nog zo zwart. Mijn nickname is niet voor niets Sunny 🙂

  Nancy

  15 oktober 2013 at 8:23 am

 3. Mooie stukjes schrijf je altijd, Wim. En steeds weer die heerlijk positieve insteek. Het siert je enorm! Hier kunnen velen wat van leren.

  bureau@heidivandamme.nl

  15 oktober 2013 at 9:45 am

 4. Wat herken ik veel in de tekst ;-)! Ik kwam laatst op facebook nog een paar mooie zinnen tegen die ook betrekking hebben op positiviteit: ‘Wees niet bang voor conflicten. Soms botsen zelfs sterren. Dat is hoe nieuwe werelden ontstaan’. Op naar de nieuwe wereld!

  Nynke Altena-Buwalda

  15 oktober 2013 at 2:36 pm


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: