Rosegarden

Wim De Roos, Menselijke Oplossingen

Back to Reality

with 2 comments

Leonardo da Vinci, portraitHij was mijn leukste opdrachtgever. Ik heb veel van hem geleerd en mijn collega’s hebben de mooiste creatieve producten voor hem gemaakt. We hebben met campagnes voor zijn merk de top in ons vak bereikt. Hij heeft me laten zien hoe je mensen maximaal motiveert. Me uitgedaagd om boven me zelf uit te stijgen. Ook laten zien dat heel veel betrekkelijk is. Deze man zegt vorige week in een interview dat zijn idee heel simpel was: “produceer in lagelonenlanden, verkoop de kleding hier”. Daar spat mijn droom uiteen, daar hebben we toch allemaal niet zo toegewijd voor gewerkt? Tot ik mij realiseerde dat marketing en communicatie van zijn kleding iets gemaakt hebben wat iedereen wilde dragen. Wij toverden simpele stofjes in campagnes om tot lifestyle. Maakten wij misschien ook van niets iets? Dan deden hij en wij hetzelfde en is het goed dat ik daar nog op tijd achter kom. Een illusie armer maar een ervaring rijker.

Written by wimderoos

10 mei 2013 bij 1:25 pm

Geplaatst in Sub rosa

2 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Hi ene Wim, er verandert veel. Uitbuiting was altijd al een probleem. Maar de wereld wordt kleiner en drukt ons steeds meer met de neus op de feiten. Da’s een goede zaak. Belastingontwijking was (en is?) een volkssport en het bestaansrecht van een beroepsgroep. Nu wordt Starbucks geboycot omdat het in Groot-Brittannië nauwelijks belasting betaalt. Ook een goede zaak.

  Maar ook in jouw en mijn oude vak is er het nodige veranderd. Wat jullie (samen met de kleding ontwerpers) voor Mexx deden was echter fenomenaal. Merk én ontwerp trokken massa’s consumenten. Zij lieten daardoor andere simpele stofjes uit goedkope lage lonen landen links liggen. Maar laten we doorgaan om werk te creëren, ook daar. Maar dan ook werken aan acceptabele omstandigheden. Intussen, goed weekend! Andere Wim.

  Wim Krol

  10 mei 2013 at 1:56 pm

  • Ha Wim Krol,

   Dank voor je antwoord en je complimenten. Helder commentaar, het staat er nu onder.

   Groeten,

   WIM

   wimderoos

   10 mei 2013 at 2:19 pm


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: