Rosegarden

Wim De Roos, Menselijke Oplossingen

Train like you fight, fight like you train

with 2 comments

Een paar procent van de mensen begrijpt dit van nature. En de rest niet omdat we zelf niet zo zijn. Ambitieuze mensen zijn daardoor hard voor anderen. Omdat ze de lat altijd hoog leggen, ook als jij denkt dat het niet nodig is. Ze formuleren hun eisen alsof het iedere keer menens is. Ontspannen en laten vieren, daar hebben ze nog nooit van gehoord. Dat valt op in de samenwerking met anderen. Daarom vinden we ze niet altijd even leuk of zelfs hinderlijk. Zij hebben in hun leven geleerd om bij de training te doen alsof het een wedstrijd is. Om bij repetities te denken dat het om de presentatie gaat. Dat maakt ze bij het trainen in onze ogen fanatiek en ongezellig. Je kunt nooit eens met ze lachen want ze zijn altijd serieus. Als het om hun werk of hun sport gaat. Het maakt ze meer succesvol dan anderen. Probeer het ook eens, wie weet kun je het nog leren!

Written by wimderoos

10 augustus 2012 bij 5:08 pm

Geplaatst in Sub rosa

2 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Mooie blog. Dank Wim.
  Ooit hoorde ik een topsporttrainer tijdens een clinic zeggen “In alles alles alles wat we doen op de training bouw ik een wedstrijdelement in. Het scheidt de meedoeners van de winnaars.” Inmiddels heb ik zelf regelmatig met topsporters te maken gehad en ervaren dat als er een ding is dat ze typeert is het dat ze niet tegen hun verlies kunnen. Er is echter wel een verschil tussen de pure individualisten onder hen en de teamspelers. Mede-afhankelijkheid van anderen voor je eigen succes (teams) verrijkt de topsportmentaliteit met een kwaliteit voor het echte leven.

  Wim Aalbers

  11 augustus 2012 at 11:48 am

 2. Hoi Wim,
  Om mijn algehele wellbeing te verbeteren leek het een goed idee om te gaan hardlopen. En waar kun je dat mooier doen dan bij mij langs de Rijn in Basel. Maar het is ’s morgens toch nog een hele opgave. Tot dat ik mij inschreef voor de Basel Bruggenloop. En ongeveer 8 weken na het begin van mijn nieuwe “loopbaan” heb ik gisteren voor het eerst van mijn leven 3 km hardgelopen met een nummer op mijn buik over een echte finish. Het was erg leuk. Het zetten van goals en targets lijkt iedere keer toch weer de key to success omdat het trainen vertaalt naar prestatie.

  margret groenewegen

  13 augustus 2012 at 11:55 am


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: