Rosegarden

Wim De Roos, Menselijke Oplossingen

Met andere ogen

with 2 comments

Nooit tijd voor gehad. Een boek een tweede keer lezen, hoe kom je erbij! Tot ik gisteren ernstig genoot toen ik het wel deed. Nieuwe dingen opmerkte, hints ineens kon duiden, de rijkdom zag. De schrijver had ooit zijn best gedaan en meer lagen geconstrueerd. Ik had er de overduidelijke verhaallijn uit opgepakt. Ik had het slechts op een niveau gelezen. Alsof het de krant was.

Ik heb een hoop schrijvers onrecht aangedaan. En mensen voor dwaas versleten omdat ze een boek een tweede keer lazen. Ik ga maar eens opnieuw aan ‘Alice in Wonderland’ beginnen. Met de annotaties ernaast, om minder te missen. Ben dus voorlopig even bezig met iets wat ik tot gisteren toe onzinnig vond.

Nooit te oud om te leren!

Written by wimderoos

8 juli 2012 bij 12:40 pm

2 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

  1. helemaal mee eens! vroeger las ik ter voorbereiding van mijn lessen boeken opnieuw opdat ze voor mij opnieuw gingen leven. ik bleef ontdekken en werd steeds enthousiaster.

    letty klaassens

    8 juli 2012 at 5:53 pm

  2. Wim op die manier heb je genoeg boeken tot je dood bent al word je 110 maar ik ben het met je eens wanneer ik weer eens even in een al lang gelezen boek kijk lees ik ook heel andere dingen dan ik me herinner. Uiteindelijk is een goed boek genoeg omdat ik het alweer vergeten zal zijn voor ik het terugleg denk ik.

    Annelie

    9 juli 2012 at 11:33 am


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: