Rosegarden

Wim De Roos, Menselijke Oplossingen

Talenten

with 2 comments

Op zoek naar competenties en talenten zijn we bang voor de uitslag van een psychologische test. Hoe komt dat toch?! Blijkbaar angstig voor slechte uitkomsten. Het is duidelijk dat niet iedereen overal goed in kan zijn. Sterke punten worden met een glimlach aangehoord, die vinden we doodgewoon, dat wisten we allang. Maar we zijn er niet blij meer mee. Terwijl het uitbouwen van de sterke kanten een slimmere strategie is dan het repareren van je zwaktes. Dan kun je wel aan de gang blijven. Je zult doorgaans geen kernfysicus worden of de snelste tijd op de marathon lopen. Dat snapt een kind. Accepteer je zwaktes, wees blij met je talenten en bouw daarop verder. Succes gegarandeerd!

Written by wimderoos

18 november 2011 bij 5:42 pm

Geplaatst in Sub rosa

2 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Het vervelende van psychologische testen is dat zaken veelal zwart-wit worden beschreven en gevraagd, terwijl m.i. de psyche van de mens bestaat uit een onmetelijke verzameling is van grijstonen, welke ook nog eens gekleurd worden door de situatie van dat moment. Hierdoor zijn de uitkomsten niet zozeer slecht of vallen tegen, maar zijn ze eerder niet volledig en dus min of meer afwijkend aan wat werkelijk is.

  Hetty

  19 november 2011 at 10:42 pm

 2. Psychologische testen alleen zijn niet zaligmakend maar geven veelal een bevestiging van wat we niet alleen al van ons zelf wisten maar ook wat anderen van ons weten als ze ons al wat langer kennen. Testen zijn dus ondersteunend voor een totaal oordeel.

  Henny Melker

  Henny Melker

  20 november 2011 at 10:35 am


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: